Wat zou een Virtueel Assistent (VA) voor mij kunnen afwerken?

Leestijd 1:43
Regelmatig wordt aan mij gevraagd wat een Virtueel Assistent voor werk doet. Virtueel Assistent is als begrip nog niet bekend bij iedereen. Wat ik voor bedrijven en verenigingen verwerk is heel divers. Ik geef een paar voorbeelden. De mailbox is een stoorzender, maar je wil niet het risico lopen om belangrijke berichten te missen. Als Virtueel Assistent (VA) kan ik ervoor zorgen dat de berichten die je zelf moet beantwoorden tijdig onder je aandacht komen en de andere berichten beantwoor-den. Door mij toegang te geven tot de info@ mailbox, kan je tijd besparen. Ook kan ik ervoor zorgen dat de overige mails bij de juiste persoon terecht komen. Facturen naar de financiële administratie of externe boekhouder, reclame en spam weg.

Notuleren

Misschien ben je als ondernemer ook verantwoordelijk voor het notuleren van vergaderingen van een (ondernemers)vereniging. Actief deelnemen aan de vergadering en notulen is een uitdagende combi. Als VA op locatie kan ik het notuleren van je overnemen zodat je zelf actief mee kan vergaderen. De notulen werk ik hierna snel uit en zijn op korte termijn beschikbaar voor controle en verspreiding.

Afspraken inplannen in agenda

Ook het maken van afspraken is mogelijk. Als je tijdens je gesprek of mail aangeeft dat de afspraak door een medewerker wordt gemaakt dan verwacht je klant het telefoontje of mail van de VA. Sommige afspraken zijn niet snel of gemakkelijk te maken en zullen meerdere pogingen nodig hebben. Zeker als het om een bespreking gaat met een aantal (drukke) ondernemers. Fijn om dat bij je VA neer te leggen, ik regel dan de datum, locatie en verzorging.

Allerlei werkzaamheden

Soms heb je van die administratieve werkzaamheden die eenmalig zijn, bijvoorbeeld een bellijst maken, of het samenvoegen van gegevens tot een nieuwe lijst of andere administratieve klusjes. Ook dit soort werkzaamheden kan je aan mij overlaten.

Social Media

Bijna iedere ondernemer doen wel iets met adverteren op Google, Facebook of LinkedIn of zou dit graag willen doen maar weet niet hoe te beginnen. Meestal zijn dit werkzaamheden die als laatste in rij komen. Met mij kan je afspreken dat ik voor jou campagnes, advertenties en/of berichten maakt en eventueel publiceer. Dit kan je veel tijd schelen.

Er zijn talloze werkzaamheden die een ondernemer niet perse zelf hoeft te doen. Soms ben je niet goed in bepaalde werkzaamheden of heb je er gewoon een hekel aan. Besteed het uit en ga de dingen doen waar je energie van krijgt. Ik kijk met een open blik naar jouw bedrijf. Waarschijnlijk ziet ik dat zaken die je op een bepaalde manier verwerkt, gemakkelijker kunnen op een andere manier. Je hoeft zelf het wiel niet uit te vinden, maar kunt eruit te pikken wat voor jou werkt!

Call Now Button