Leestijd 1:30

Opgeruimd, maar nog niet klaar

Gisteren een slag geslagen met het opruimen van mijn bureau. Het brievenbakje met drie lades staat mij leeg aan te staren, alles is ondertussen verwerkt en opgeruimd. Helaas liggen rond mijn toetsenbord nog een hele lading memo-blaadjes en Post-its. Zaken die ik echt nog moet onthouden en/of afwerken. Graag zou ik ook die papieren van mijn bureau willen hebben, maar hoe?

De moderne Post-it

Op internet heb ik gevonden dat de Post-it eigenlijk een uitvinding is die per ongeluk is gedaan. In plaats van een supersterke lijm vond Spencer Silver van 3M een lijm uit die geen resten achterlaat op papier en meerdere malen te gebruiken is. Jaren heeft de uitvinding op de plank gelegen totdat Arthur Fry van 3M op zoek was naar een oplossing voor de losse papiertjes in zijn boeken die er iedere keer uit vielen. De rest is geschiedenis. In plaats van boekenlegger worden de papiertjes gebruikt voor communicatie. Je zou verwachten dat in 2018 een digitale variant van de oude Post-it de markt zou hebben overgenomen, maar niets is minder waar. Bij Brownpaper-sessies en Scrum (geen ervaring mee) worden de geeltjes nog volop gebuikt. Omdat het blijkbaar gemakkelijker of meer overzicht geeft dan een digitaal bord.

De oplossing voor mij

Omdat ik toch af wil van de losse papiertjes op mijn bureau en heb ik gezocht naar een digitale oplossing. En die zijn er volop. Er zijn apps van verschillende aanbieders. Gratis of voor een klein bedrag. Kleurrijk en voor diverse doelgroepen. Zelf heb ik gekozen voor Post-it, dat klinkt vertrouwd. Alle memo-blaadjes zijn ondertussen opgenomen in de app en ik ben benieuwd hoe deze gaat bevallen.

Zal ik jouw bureau ook een keer komen opruimen?

 

 

Call Now Button