google-ads-ontwikkelt-gebruiksvriendelijkere-campagne-voor-zzp-ers

Ondertussen zijn alle ondernemers op de hoogte van het bestaan van adverteren op Google en de noodzaak om als bedrijf zichtbaar te zijn op Google. Is het niet organisch (door de inhoud van jouw website) dan wel door het maken van advertenties. Die dan weer worden getoond als er gezocht wordt op de relevante woorden. En het liefst zo ver mogelijk bovenaan, waar de kans het grootst is dat de toekomstige klant erop klikt en naar jouw website gaat.

Waarom is zichtbaar zijn in zoekresultaten zo belangrijk?

Aankopen en beslissingen waar de aankoop wordt gedaan worden vaak genomen nadat er is gezocht op het internet. Veel bedrijven zullen dan ook een Ads Campagne (vroeger Adwords) hebben lopen om beter zichtbaar te zijn. Zelf hebben ze (of uitbesteed) nagedacht over de advertenties, de sitelink-extensies en highlight-extensies, locatie-extensies en prijsextensies en zoekwoorden toegevoegd. In het instellen en onderhouden van een campagne gaat best wel tijd zitten zeker als je het goed wilt doen.

Nieuw: Slimme Campagne van Google Ads

Voor de kleinere budgetten (tot € 1.000,00 per maand!, info Google) heeft Google nu een nieuw soort geautomatiseerde campagne ontwikkeld waarin de data die al verzameld zijn door Google het werk gaan doen. Je hoeft alleen aan te geven wat het doel is van de campagne (bijvoorbeeld telefonisch contact of verkeer naar je website) en de hoofdadvertenties te maken.

In drie stappen maak je goede advertenties
1. beschrijf in 30 posities: Uniek product of unieke service, waarmee onderscheid je je van je concurrentie? Groot assortiment? Gratis verzending?
2. beschrijf in 30 posities: Call-to-action, wat verkoop je? Wat kunnen klanten verwachten wanneer ze op je website terecht komen?
3. beschrijf in 90 posities: Vermeld als je iets speciaals te bieden hebt. Geef klanten wat ze nodig hebben om een juiste keuze te maken.

Zoekwoorden en -zinnen worden door Google Ads aangedragen. Deze kan je aan- en uitzetten. De rest van de advertentie wordt door Google gemaakt, aan de hand van de gekoppelde website! Een voorstel voor dagbudget wordt gedaan, je moet alleen in de gaten houden of dit later naar beneden kan worden bijgesteld.

 

Call Now Button